Laat jij je klanten al betalen met iDEAL via je website?

Hoe mooi zou het zijn als jouw klant (vooraf) betalingen op je website kan doen voor jouw diensten! Makkelijk, veilig, zonder gedoe. Veel tijdwinst voor jou, en ook voor je klant komt dit heel professioneel over!

Want ja, hoeveel tijd ben je eigenlijk met je facturatie & administratie bezig?

Tot niet zo lang geleden was betalingen via je website inregelen een flinke technische uitdaging. Maar inmiddels is het prima uit te voeren. Ook op jouw website. Je hebt alleen een Mollie of Stripe account aan te maken en vervolgens contact met mij op te nemen om dit klusje te klaren. Ik kan dit al in een paar uur tijd doen. Afhankelijk van je exacte wensen natuurlijk.

En dan kan er ook gelijk heel veel, voor relatief weinig (maandelijkse) kosten. Denk aan terugkerende SEPA betalingen, met proefperiodes of opstartkosten. BTW facturen, een klant dashboard, upsells en een verbinding met bekende marketing/agenda/boekingtools of soms zelfs je administratie. En dat allemaal zonder ‘gewicht’ en snelheidsverlies aan je website toe te voegen zoals een Woocommerce dat bijvoorbeeld doet.

man betaalt met iDEAL via website

Ik werk voor dit soort betalingen tegenwoordig met een heel gebruiksvriendelijke betaalsoftware genaamd Surecart https://surecart.com. Hier kan al heel veel voor € 0,- per maand! En vanaf € 19,- per maand heb je al veel extra’s. En natuurlijk kan je hier ook werken met de Florijn of Bitcoin. Al is dat nog niet 100% ondersteund.

Hier kan je trouwens een voorbeeld van een betaalpagina op mijn website zien met dit systeem, maar het ontwerp is natuurlijk helemaal af te stemmen op jouw huisstijl.

Voordelen van betalingen via je website

Er zijn veel voordelen aan te wijzen om klant betalingen via je website mogelijk te maken voor jouw diensten.

Het is bovenal heel gemakkelijk voor je klant. Het gaat snel. Je geeft je klant de mogelijkheid ter plekke direct op de manier zoals voor hem of haar het fijnste is te betalen. Bijvoorbeeld met een creditcard, Apple pay of iDEAL.
Maar het komt ook heel professioneel over! Het geeft je een voordeel t.o.v. andere aanbieders van gelijksoortige diensten.

En ja, tegenwoordig zijn betalingen 100% veilig.

Ben je een bewuste betekenisondernemer? Dan voelt een betaling via een website wellicht wat onpersoonlijk voor je. Maar weet dat mensen anno 2024 steeds meer gewend zijn hun betalingen online te doen. En ze weten echt wel dat dit voor hun én voor jou alleen maar voordelig en snel is.

En voor jou zijn er grote voordelen! 1) Je hebt gelijk de betaling binnen. Wel zo fijn. 2) Je hoeft niet meer achter je geld aan. Er is al betaald! 3) Je hoeft geen factuur meer aan te maken. Jawel! dat regel ik gelijk voor je in! Jouw zakelijke klant kan via een persoonlijk dashboard -zonder een wachtwoord te moeten onthouden- inloggen en elk moment een BTW factuur downloaden. In de meeste administratiesoftware heb je tegenwoordig eenmalig een klantbetaling te koppelen aan een relatie en boekingspost en gaat dit daarna verder automatisch. 4) Terugkerende betalingen zijn ook mogelijk. voor onbeperkte tijd, voor 1 jaar. met proefperiode etc. Er kan zóveel…

Wil jij ook (iDEAL) betaling via je website? Laat me weten als je samen eens over de mogelijkheden wilt spreken. Of plan gelijk een afspraak in mijn agenda: https://webmaat.nl/afspraak-maken

Tot binnenkort!

Hartelijke groet,

Martin Koedoot

Gemaakt op: 4 januari 2024
Bijgewerkt op: 7 februari 2024

Ontvang regelmatig nóg meer direct toepasbare website tips in je mailbox

speciaal voor betekenisondernemers

Nieuwsbrief